כמה זמן לוקח לבנות אתר?
כולנו רוצים הכל מהכל, בזיל הזול, ובשיא המהירות. וככה זה באתרים, רק שתהליך בניית בשיטה הרגילה הינו תהליך שלוקח לא מעט זמן, במאמר זה נפרק את תהליך בניית האתר לגורמים ונדון על זה כמה זמן לוקח לסיים כל גורם, ואיך ניתן לבנות אתר במהירות.
נתחיל מלענות על השאלה - כמה זמן לוקח לבנות אתר?
לבנות אתר אינטרנט לוקח בין כמה ימים עד לכמה חודשים. אתר אינטנרט פשוט כמו דף נחיתה או אתר תדמית לוקח כמה ימים. לעומתו פורטל משוכלל ומתקדם יקח כמה חודשים.
כמובן שזאת השיטה הרגילה. ויש עוד שיטה לבנות אתר בזמן הרבה יותר קצר ללא שום פשרות. אבל קודם, בואו נסתכל על כל המרכיבים שניתן למצוא בלוחות הזמנים של בניית אתר.
השלב הראשון בבניית אתר - אפיון והבנת צרכי הלקוח
כל בונה אתרים, יצטרך להבין בהתחלה את צרכי הלקוח. בין הדברים שכללולים באפיון הם:
- אפיון דרישות הלקוח
- הבנת הקוים המנחים של העסק
- הבנת הרוח העיצובית של האתר והעסק
- הגדרת מטרות וציפיות מהאתר
וכמובן שיש עוד, אך אלה בהחלט הבולטים.
תהליך זה לרוב מלווה בפגישה פיזית לדיון התחלתי, ורק לאחר מכן ניגש בונה האתרים לעבודה בכדי להכין את האפיון. תהליך זה לרוב לוקח כמה שעות עד כמה ימים.
השלב השני בבניית אתר - בניית האתר עצמו
בסופו של דבר אתר בנוי מהרבה שורות קוד שמפוזרות בהרבה קבצים. מישהו צריך לשבת ולכתוב את השורות האלה. לרוב בשלב זה מבצעים את הדברים הבאים:
- כותבים את הקוד של לוגיקת האתר
- מעצבים את האתר
- מתאימים את האתר (טכנית) לקידום בגוגל
קשה למדוד את הזמנים של שלב זה משום שזה תלוי רבות בסוג האתר ובאופיו. אם מדובר באתרים קטנים (כמו דפי נחיתה או אתר תדמיתי קטן) אז ניתן לסיים שלב זה תוך מספר שעות עד מספר ימים. אך אם מדובר באתר גדול, אז זה עלול לקחת כמה חודשים.
השלב השלישי בבניית אתר - בדיקות
כל אתר שעולה לאוויר יעבור תקופה של בדיקות, בה בודקים שבאתר אין שגיאות, שהעיצוב נראה טוב ותואם לאפיון, גם במחשב וגם בסמארטפון. דוגמה לבדיקה פשוטה: במידה ויש לכם טופס יצירת קשר באתר, אז מה קורה אם מכניסים תוים בשדה של הטלפון? או מה קורה אם שולחים את הטופס ריק? וכו'.
שלב זה לא אמור לקחת יותר מכמה ימים עד כמה שבועות.
השלב הרביעי בבניית אתר - העברה ללקוח להערות ושינויים
לאחר שבונה האתר מרגיש שיש בידיו מוצר מוכן, נהוג להציג את האתר ללקוח בכדי לקבל משוב, שלרוב כולל שינויים קטנים (בעיקר עיצוביים), הסבר על המערכת ותדרוך.
שלב זה תלוי בלקוח - כמה זמן יקח לו להכין את רשימת השינויים? כמו כן זה תלוי ברשימת השינויים אותה יעביר.
לרוב כל השלב זה אורך כמספר ימים.
השלב החמישי בבניית אתר - העלאה לאוויר
אחרי שהכל סגור ומוכן, הגיע הזמן להעלות את האתר לאוויר. אם עוד לא נרכש דומיין אז רוכשים דומיין, ומחברים אותו לאתר, כנ"ל לגבי שרת אחסון לאתר.
כעת כל מה שנותר לעשות זה לחבר את הדומיין לאחסון, ולהעלות את קבצי האתר לשרת האחסון.
תהליך זה לוקח מספר שעות עד מספר ימים.
אתר זה דבר שלוקח זמן
אז כפי שראיתם, אתר זה דבר שלוקח זמן. זה יכול לקחת בין כמה ימים עד למספר חודשים. אך לא תמיד לבעלי עסקים יש את הזמן להשקיע בבניית אתר, הן מבחינה כספית והן מבחינת זמנים.
למשל אם רוצים להעלות אתר למכירת מגבים, אז רוצים להעלות אותו לפני החורף, משום שבחורף זאת תקופת השיא של מכירת המגבים. ולעסק חדש שהוקם בחודש ספטמבר או אוקטובר, אין את האופציה להשקיע כמה חודשים בבניית אתר משום שכך הוא יפספס את עונת המכירות.
איך אפשר לבנות אתר בזמן קצר?
פה נכנסת לתמונה פלטפורמת ד"ר סייט, שנותנת לכל בעל עסק את האופציה להקים את האתר בפחות מ- 5 דקות ובכמה קליקים.
האתרים שנבנים בפלטפורמה נבנים בצורה מקצועית ואיכותית בכדי לייצג את העסק שלכם בצורה הטובה ביותר בעולם הדיגיטלי.
לחצו כאן לבניית אתר בקליק לעסק שלכם
הפלטפורמה בונה אתרים בצורה מהירה משום שהצלחנו לבנות עבורכם רובוט שבונה את האתרים. מה שחוסך את שלב הבנייה של האתר, וכפי שראינו מדובר בשלב הכי כבד מבחינת זמנים כשזה מגיע לבניית אתרים.
לסיכום
תהליך בניית אתר הינו תהליך שהיה נהוג להמתין עבורו מספר חודשים. אך היום, באמצעות טכנולוגיות חדשות ושיטות מתקדמות, ניתן לבנות אתר במהירות ובזול.
אם פעם בעלי עסקים היו נדרשים להמתין חודשים ולהשקיע אלפי שקלים בבניית אתר לעסק אז היום כבר לא, היום ניתן לבנות את האתר בהשקעה של עשרות שקלים לחודש ובכמה דקות בלבד.